امروز : یکشنبه, ۲۰ آبان , ۱۴۰۳
- تختجمشید فقط یک اثر باستانی نیست، زایش تاریخ ایران است
- ابهامهایی درباره آرامگاه کوروش
- چرا کوروش بزرگ برای ماکیاوللی مهم شد؟
- مرگ کوروش بزرگ
- چهار خرافه دربارهی کوروش بزرگ
- رویدادنامه نبونید (نبونعید)
- آیا شیر نماد میترا بوده است؟
- آرامگاه «اردشیر سوم» هخامنشی نم کشید!
- ما برای اینکه بفهمیم باید کتاب بخوانیم
- هوالقدیر المُهَیمِنُ الجَبّارالعلیم ربّ اشرَح صدری و یَسّر عُسری | میرزا غلام رضا – سنه ۱۲۹۶
- نگاهی به سومین روز از هفتهی بزرگداشت مشروطه در تبریز
- شروع به کار دفتر اتاق مشترک ایران و آفـریقا در اتـاق بـازرگانی زنجان
- زنجان، مغفول در مطالعات مشروطه پژوهی
- تَوَکَّلتُ عَلَی اله فَفِرّو اِلَی اله | اثر غلام رضا…
- گزارش نشست یکصد و سوم از کارگاه شاهنامهخوانی تبریز
- جشن میانهی تابستان
- رونق هنر قلمزنی روی مس در زنجان
- حکمت سهروردی در اندیشهای ایرانی
- مناسبات زمین داری منطقه خمسه در دوره قاجار
- مقایسه تطبیقی اسطوره ضحاک با اساطیر ملل دیگر
بزرگداشت کزازی گرامیداشت فردوسی و شاهنامه
آیین نکوداشت دکتر میرجلال الدین کزازی؛ چهره ماندگار زبان و ادب فارسی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با حضور جمع زیادی از استادان، پژوهشگران و علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن برگزار شد.
محمود شالویی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سخنانی در این آیین گفت: کیست که استاد کزازی را نشناسد و به او علاقه نداشته باشد. عشق و علاقه استاد به این مرز بوم، دانش فراوان، لحن شیرین که چون سخن میگوید گویی سعدی و حافظ در این روزگار با ما سخن میگویند، باعث شده علاقه عموم مردم، استادان و پژوهشگران به این استاد گرانقدر روز به روز بیشتر گردد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بزرگداشت استاد میرجلال الدین کزازی در حقیقت گرامیداشت فردوسی و شاهنامه است، گرامیداشت شاهنامه نیز پاسداشت فرهنگ دیرینه، اصالت و هویت ملی ما ایرانیان است.
رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تأکید کرد: امروز نیز همانند گذشته، ما ایرانیان در جهان علم و ادب، به فرزانگان و مفاخرمان شناخته میشویم. و از جمله این مفاخر و فرزانگان، دکتر میرجلال الدین کزازی است.
نوشته و کلام کزازی، پیچیده اما زیباست
در ادامه این آیین مهدخت معین استاد زبان و ادبیات فارسی و دخت زنده یاد استاد دکتر محمد معین به ایراد سخن پرداخت. او گفت: در در چهل و اندی سال که با استاد کزازی آشنایی دارم، از او بسیار آموختهام و هر دو فرزندم نیز شاگرد وی بودند.
او در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بارها در مقالاتی که با موضوع حافظ پژوهی در مجله بخارا منتشر کردم به آثار دکتر کزازی مراجعه کردم. کلام او در عین زیبایی، پیچیده است و این پیچیدگی به زیبایی نوشتار او افزوده است.
معین تصریح کرد: آثار دکتر کزازی مرجع و منبع بسیاری از مقالات من و دیگر پژوهشگران بوده است؛ آثاری که در حافظپژوهی و شاهنامه پژوهی قلمی کرده اند. وی طبع شعری نیز دارد و شعرهای او بسیار شنیدنی و خواندنی است.
او در پایان سخنان خود، با اشاره به آثار تألیفی استاد کزازی در حوزه سفرنامه نویسی گفت: سفرنامههای استاد میرجلال الدین کزازی از جذابیت و کشش فراوان برخوردار است، چرا که واقعی است و خواننده را دقیقاً به همان سرزمین مورد نظر میبرد.
توجه ویژه کزازی به واژه شناسی و زیبایی شناسی
محمدحسن حسنزاده نیری، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی، دیگر سخنران این آیین نکوداشت بود. او اظهار کرد: استاد کزازی در شاهنامهپژوهی، حافظشناسی، خاقانیپژوهی،ایرانشناسی، شعر، سفرنامهنویسی و ترجمه آثار گرانسنگ جهانی به فارسی آثار مختلفی را به رشته تحریر درآورده است که هرکدام از این آثار، مهم و تأثیرگذار اند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: استاد کزازی همواره به قلههای ادب فارسی توجه دارد؛ ایشان، سعدی، حافظ، فردوسی، خاقانی و بزرگانی از این دست را مورد بررسی و مداقه قرار می دهد. به تمامی به متن توجه دارد و از هیچ نکتهای غافل نمیشود و به واژهشناسی و زیباییشناسی نیز عنایت ویژه ای دارد.
او در پایان گفت: تمام ساحتهای وجودی دکتر کزازی از جمله افکار و آرزوهای وی با ساخت بیرونی یعنی رفتار و کردارش هماهنگ است و این حاکی از صداقت ایشان است. از اینرو آنچه از قلم او برداشت میکنیم همان چیزی است که در رفتار وی نیز شاهد آن هستیم.
دکتر کزازی، محصول شاهنامه فردوسی
چهارمین استاد و سخنران حاضر در این نشست روح اله هادی استاد ادبیات دانشگاه تهران بود. او در ابتدای سخنان خود گفت: دکترکزازی محصول «شاهنامه» است. آنچه که باعث شده درنظر من استاد کزازی چنین جایگاه ویژه ای داشته باشد، از آن روست که هیچ حوزهای در زبان و ادبیات فارسی وجود ندارد که وی در آن وارد نشده و کار نکرده باشد. استاد در همه این حوزه ها وارد شده و سرافراز بیرون آمده است.
هادی تصریح کرد: دکتر کزازی فضل و فضیلت را باهم دارد. نزد وی، ایران بهشت است؛ در جهانی که او برای خود ساخته بهشت، یعنی ایران فرهنگی و تاریخی. ایشان ذوق خویش را در شعر و نثر هم نشان داده است، در لحظه شعر میگوید. او میر ایران و زبان فارسی و فرهنگ ایرانی است. بنابراین باید گفت که کزازی بیش از عمر خود زیسته است.
ضرب آهنگ کلام و قلم کزازی
محسن حبیبی رییس دانشکده زبانهای خارجی دانشکده علامه طباطبایی نیز در این آیین به ایراد سخن پرداخت و گفت: وجود استادانی چون دکتر میرجلالالدین کزازی منشأ خیر و برکت فراوان برای دانشگاههاست. ایشان به مثابه چراغ فروزانی است که علاقه مندان علم و ادب فارسی از خرمن دانش و بینش او همواره بهره مند می شود.
او تصریح کرد: نوشتار و گفتار استاد کزازی زیبا و منحصر به فرد است و ضرب آهنگ کلام و قلم ایشان همواره مطمح نظر پژوهشگران و محققان زبان و ادب فارسی است.
در ادامه این آیین، کیخسرو دهقانی و نیکی واحدی (نونهال شاهنامه خوان) شاهنامه خوانی کردند و امیر خواجهوندی برنامه موسیقیایی زورخانه ای با اشعار حکیم فردوسی را اجرا کرد، سپس مصطفی سلطاننژاد، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی به ذکر خاطراتی درباره دکتر کزازی پرداخت.
فرهنگ ایرانی در جهان بی همتاست
میرجلال الدین کزازی در بخش پایانی این آیین سخنرانی کرد و گفت: بارها گفتهام که من کاری برای ایران نکردهام و آنچه من برای ایران کردهام، نخست به پاس خویشتن کردهام، کاری که هر ایرانی میباید کرد.
او تأکید کرد: من باور و دل خویش را سنجه گرفتهام. اینها مرا وا داشتهاند به این تلاش برای زبان فارسی. ایران سرزمینی است که به آوای بلند و برهان میگویم از دید فرهنگ در جهان بیهمتاست و شکوفاترین کانون فرهنگ جهان است. هرکه ایران را بشناسد به آن دل خواهد باخت. سرزمین ایران به راستی دلرباست.
در پایان این نکوداشت نیز لوح تقدیر و نشان زرین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و هدایایی از سوی بنیادفردوسی استان خراسان، رییس دانشگاه علاه طباطبایی و جمعی از شاگردان استاد کزازی به ایشان اهدا گردید.
منبع: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.