امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳
- تختجمشید فقط یک اثر باستانی نیست، زایش تاریخ ایران است
- ابهامهایی درباره آرامگاه کوروش
- چرا کوروش بزرگ برای ماکیاوللی مهم شد؟
- مرگ کوروش بزرگ
- چهار خرافه دربارهی کوروش بزرگ
- رویدادنامه نبونید (نبونعید)
- آیا شیر نماد میترا بوده است؟
- آرامگاه «اردشیر سوم» هخامنشی نم کشید!
- ما برای اینکه بفهمیم باید کتاب بخوانیم
- هوالقدیر المُهَیمِنُ الجَبّارالعلیم ربّ اشرَح صدری و یَسّر عُسری | میرزا غلام رضا – سنه ۱۲۹۶
- نگاهی به سومین روز از هفتهی بزرگداشت مشروطه در تبریز
- شروع به کار دفتر اتاق مشترک ایران و آفـریقا در اتـاق بـازرگانی زنجان
- زنجان، مغفول در مطالعات مشروطه پژوهی
- تَوَکَّلتُ عَلَی اله فَفِرّو اِلَی اله | اثر غلام رضا…
- گزارش نشست یکصد و سوم از کارگاه شاهنامهخوانی تبریز
- جشن میانهی تابستان
- رونق هنر قلمزنی روی مس در زنجان
- حکمت سهروردی در اندیشهای ایرانی
- مناسبات زمین داری منطقه خمسه در دوره قاجار
- مقایسه تطبیقی اسطوره ضحاک با اساطیر ملل دیگر
“بهزیستی و تأمین اجتماعی: نیازمند تحول برای رفع نابرابریها”
علیرضا بالالند
|عضو شورای نویسندگان زنگان امروز
روز بهزیستی و تأمین اجتماعی فرصتی است برای بررسی دستاوردها و چالشهای این دو حوزهی مهم اجتماعی. علیرغم تلاشهای انجام شده، نابرابریها و مشکلات بسیاری همچنان وجود دارند. بسیاری از افراد از دسترسی به خدمات بهزیستی و تأمین اجتماعی محروم هستند و این نهادها نتوانستهاند بهطور کامل به نیازهای اقشار آسیبپذیر جامعه پاسخ دهند.
یکی از اصلیترین مشکلات، نبود برنامه مدون و عدم نظارت و پیگیری مسئولان مرتبط است. این مسئله بهویژه در حوزه معیشت، زندگی، کار و دیگر مشکلات خانوادههای بهزیستی، توانبخشی و بازنشستگان تأمین اجتماعی بیشتر نمود پیدا میکند. نابرابری در توزیع منابع و خدمات، پیچیدگیهای بوروکراتیک و عدم شفافیت در فرآیندها، مشکلاتی هستند که نیازمند توجه جدی و اصلاحات اساسی میباشند. میتوان گفت با وجود این همه مشکلات موجود تامین اجتماعی و بهزیستی تا رسیدن به اهدافی که در قانون برای آن ترسیم شده است؛ اختلاف قابل توجهی دارد.
مطابق گزارشهای مختلف، درصدی از خانوادههای تحت پوشش سازمان بهزیستی با مشکلات جدی معیشتی مواجه هستند. همچنین، بخشی دیگر نیز از بازنشستگان تأمین اجتماعی زیر خط فقر زندگی میکنند . آمارها ی مختلفی که در منابع گوناگون عنوان شده است حاکی از نیاز فوری به تدوین برنامههای مدون و نظارت مؤثر بر اجرای آنها است.
نبود برنامههای جامع برای رسیدگی به مشکلات مختلف این قشرها، بهویژه در شرایط اقتصادی کنونی، به شدت احساس میشود. بسیاری از خانوادههای بهزیستی و توانبخشی با مشکلات جدی معیشتی دست و پنجه نرم میکنند و حمایتهای لازم را دریافت نمیکنند. بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز از حقوق و مزایای کافی برخوردار نیستند و با مشکلات اقتصادی فراوانی روبرو هستند . با توجه به این که قشرهای آسیب پذیر و کم درآمد جامعه از مخاطبان تأمین اجتماعی و بهزیستی هستند، ارائه خدمات درست و به موقع، موجب افزایش امید و رضایتمندی در این گروهها شده و دستاندرکاران این دو نهاد برای نیل به این هدف مهم باید بیش از گذشته نسبت به رفع مشکلات مردم اهتمام ورزند.
برای رسیدن به اهداف اصلی بهزیستی و تأمین اجتماعی، نیازمند همکاری و هماهنگی بین نهادهای مختلف هستیم. ایجاد یک سیستم یکپارچه و هماهنگ میتواند به بهبود کیفیت خدمات و کاهش نابرابریها کمک کند. توجه به نیازهای واقعی جامعه و افزایش کارآیی و شفافیت در نهادهای بهزیستی و تأمین اجتماعی، از جمله اقداماتی است که میتواند به تحقق عدالت اجتماعی و بهبود شرایط زندگی افراد کمک کند .
مسئولان باید با نظارت و پیگیری جدیتر، برنامههای مؤثری را تدوین و اجرا کنند تا بتوانند مشکلات موجود را برطرف کنند و به جامعهای عادلانهتر و پویاتر دست یابند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.